Dankort + VISA/Dankort VISA Electron MasterCard VISA JCB American Express Diners ViaBill MobilePay PayPal Discover E-Check

DAG 3 - Besøg i landsbyen og mere udvælgelse af sarier

oprettet d.

DAG 3 - Besøg i landsbyen og mere udvælgelse af sarier

I dag er den dag, vi har set mest frem til, da vi skal besøge landsbyen, hvor sarierne, som jeg sammensætter, bliver syet med de små fine farvede kantha sting, så sarierne dermed får deres karakteristiske udtryk.

Jeanette har via hendes børns omgangskreds indsamlet forskelligt tøj og legetøj, som vi har med i en kuffert og som vi glæder os meget til at give dem.

Da vi kommer frem bliver vi helt mundlamme, der sidder ca. 30 kvinder og 50 børn i en lille gårdhave og venter på os. De står sågar på tagene. Sikke et syn og sikke en oplevelse. Det er noget af det mest overvældende, jeg nogensinde har oplevet. Alle kigger på hinanden og jeg ville sådan ønske, jeg kunne snakke med dem og fortælle om den glæde deres arbejde skaber i min verden.

Jeanette hiver hurtig sit kamera frem og det er en fantastisk icebreaker, da de syntes, det er sjovt at få taget billeder – og hvilke billeder hun får taget, de er så flotte! De syntes, det er sjovt at give hånd og bliver mere og mere modige og kommer tættere på os.

Pt. er der 100 kvinder fra landsbyen, der syr på vores tæpper. For blot 3 år siden var der kun 10. Alle kvinderne, som er meget ubemidlet, får hermed en indkomst, hvilket jo i høj grad også gavner børnene.

Jamal, som står for det hele, var for 5 år siden tjener i Mumbai med meget dårlige forhold. I dag, på baggrund af forretningen med vores tæpper, har han en virksomhed, der vækster i stor stil. Han har på den måde skabt et bedre liv for sig selv og sin familie og kan nu sende sin børn i en bedre skole.

De blev alle glade for vores medbragte tøj og legetøj. Særligt tegneting og balloner var et hit. Resten af legetøjet blev lagt i huset hos Jamals søster, der er ansvarlig for at fordele arbejdet imellem kvinderne, så der er legetøj til børnene, når de kommer derover. Tøjet vil blive fordelt efter størrelse. Alle kvinderne fik endvidere en lille lokal delikatesse med hjem, som tak for deres indsats.

Bagefter gik vi en tur i landsbyen, men en masse lokale efter os - det må være sådan det er, at være celebrities J

Jeg forlod landsbyen overvældet og stolt. Tænk, at jeg har skabt alt det, på baggrund af en lille idé jeg fik en dag for år siden og som har ført mig langt omkring, men nu er jeg landet på rette hylde og der er ingen tvivl om, at min mission har fået en ny vinkel.

Bagefter kørte vi et andet sted hen for at udvælge sarier og da der er forskel på mønstre og farver fra område til område, var det nogle meget anderledes sarier - meget smukke.

Tidligere har det ikke været muligt at få lavet det sidste arbejde, som er at sætte sarierne sammen to og to. Vi har kun kunne farveinddele dem. Nu fik vi dog muligheden for at gå hele vejen. Jeanette og jeg gik i gang og fik sat nogle virkelig flotte tæpper sammen, så de nu matcher endnu mere i designet end de har gjort tidligere. Jeg glæder mig meget til at se det færdige resultat.

Næste gang vil jeg sætte endnu mere tid af, så jeg kan få lagt alle tæpper sammen to og to.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar