Dankort + VISA/Dankort VISA Electron MasterCard VISA JCB American Express Diners ViaBill MobilePay PayPal Discover E-Check

Dag 5 - Udvælgelse af vintage, nye produkter og den store familie

oprettet d.

Dag 5 - Udvælgelse af vintage, nye produkter og den store familie

I dag skal der udvælges vintage sari stof, som primært er til nye produkter, jeg arbejder på samt kimonoer og makeuptasker.

Forskellen er, at de produkter jeg normalt har haft, er lavet af bomulds sarier, der er syet sammen med Kantha sting enten hvide eller farvede. Denne type sari kommer typisk fra andre områder end Jaipur.

Vintage sari er lavet i forskellige stoffer fx polyester og silkemix. Mange tror fejlagtigt, at det er silke, fordi det føles sådan, men silke er meget tyndt og porøst, så det kan ikke holde til så meget - derfor putter man polyester i.

Jeg arbejder på forskellige puder og tasker og jeg skulle derfor udvælge stoffer til det. Jeg valgte at holde mig til 3 farveskalaer og småmønstret stof. Jeg glæder mig til at få det sat i produktion og introducere de nye varer.

Om aftenen var vi inviteret hjem til vores leverandør og hilse på hans familie. Han er hindu og de bor 32 mennesker, herunder ni børn, under samme tag og ét køkken. I Indien er det skik, at pigen flytter hjem til manden og hans forældre, når de bliver gift. I denne familie er de 7 brødre, som så er blevet gift og fået børn. Forældre og bedsteforældre bor stadig i huset og ja, så bliver man selvfølgelig hurtigt 32 mennesker under samme tag.

Da hele familien skulle hilse på os stillede konerne sig op i nummerorden fra nr. 1-7 og de præsenterede sig også med hvad nummer bror de var gift med. Det var en ret sjov oplevelse og Jeanette, der selv har småbørn, var virkelig god til de børn der var der, og vi havde en hyggelig og anderledes aften, hvor forskellen på den indiske og danske kultur var meget synlig.


Kommentar(er) 1

  • Britt-Marie
    Britt-Marie

    Så intressant att få följa hela kedjan i produktionen!

    Svar

Skriv din kommentar